VÅRT SORTIMENT

Klicka på en kategori nedan som du är intresserad av för att se våra produkter

VARMRÖKT LAX

En varmrökt lax är betydligt lösare i konsistensen än en kallrökt lax, ser lite ”kokt” ut och går inte att skiva tunt. Den äts främst kall eller ljummen. En svensk klassiker som aldrig går ur tiden!

KALLRÖKT LAX

En kallrökt lax är blank, fin och fast i konsistensen. Den går utmärkt att skiva i tunna skivor. Man använder den i regel kall som den är utan tillagning, men kan även användas till smaksättning i varmrätter.

GRAVAD LAX

Gravad lax eller gravlax är en nordisk maträtt bestående av lax som gravats, det vill säga som fått ligga svalt i en blandning av salt och socker i några dagar. Dill eller örtkryddor kan även tillsättas för extra smak.

NAJAD LAX

Najad lax är en lax som först har gravats & sen kallrökts vilket ger en helt unik smak. Lite pepprig med en hint av dill. Säljs både skivad & hel.

RIMMAD LAX

Skillnaden mellan rimmad och gravad lax är att den rimmade ska ha mer salt och mindre socker. För den gravade är det tvärtom. Sockret gör att gravad lax blir klar fortare.

REGNBÅGE

Regnbågslax, eller regnbåge, som den allmänt brukar att kallas, är släkt med andra laxfiskar, men är mest gemensamt med den vanliga laxen och får därför kallas lax.

MAKRILL

Makrillen är lika omtyckt som nyttig på tallriken. Det är en fet fisk med saftigt kött med massor av nyttigt Omega-3-fetter. Äts stekt, rökt, grillad eller  i tomatsås.

SÅSER

Vad är en maträtt utan sås! Vi i Sverige älskar såser och vi på Vägga rökeri erbjuder såser av absolut högsta kvalité.

ÖVRIGT

Här hittar du intressanta och nya produkter såsom laxburgare, laxbiffar och olika laxpatéer. Vi försöker alltid ha nya intressanta produkter för marknaden.