Om Vägga rökeri AB

Vägga Rökeri ligger i Karlshamn nere vid fiskhamnen med en underbar utsikt över hav, skärgård och båtar. Verksamheten startades 1975 och drivs än idag av Ingemar Martinsson. 

Lång erfarenhet

Med 50 års erfarenhet av fiskrökeri kan man nog säga att Ingemar kan det mesta som behövs, även om han själv påstår ingen någonsin blir fullärd. Verksamheten startades 1975 och drivs än idag av Ingemar Martinsson. Ingemar började sin bana inom lax och fiskrökeri branschen i början av 50-talet i Mörrum, Mörrumsån är känd över hela Europa för sin stora och fina lax. På 60-talet arbetade Ingemar hos Arvid Nordqvist där han var chef för rökeriet. Arvid Nordqvist hade Sveriges förnämsta delikatessbutik så kraven var stora på att även den rökta fisken skulle vara av högsta kvalité.

Vi röker fortfarande på gammaldags vis

Vägga Rökeri har idag 29 anställda, vi har en mycket modern maskinpark men smaken är fortfarande som på gammaldags vis. Vi röker all vår fisk med ny flisat alspån. Vägga Rökeri levererar till grossister, resturanger och butiker. Vi är EU-anpassade och
har en egen tillverkning som är grundad på IP Livsmedelsförädling. Samtlig personal har genomgått utbildning enligt livsmedelsverkets normer.

Brett sortiment av rökt fisk

Vägga Rökeri erbjuder dig ett mycket brett sortiment av rökt fisk och skulle vi inte ha det du behöver, ordnar vi fram det.
Vägga Rökeri har ett stark varumärke som är förknippat med flexibilitet, kvalité erfarenhet och en pålitlig partner, det är något vi värnar starkt om.