Med lite varmrökt lax kan du enkelt göra din hembakade pizza till en gourmetmåltid. Du kan själv välja om du vill göra degen själv eller köpa färdigbakad.

Detta behöver du:
(2 pizzor / 4 portioner)

Pizzadeg    
Olivolja - 2 tsk
Fullkornsmjöl - ~ 2,5 dl
Mjöl - ~ 4,5-5 dl
Torrjäst - 1,5 tsk
Salt - 1 tsk
     
Pizzan    
Pizzadeg Se ovan -
Olivolja - 1 tsk
Pizzaost Riven ~ 1,5-2 dl
Varmrökt lax Skivad 100g
Röd lök Tunt skivad 1/2 lök
Kapris - 1 tsk
Lätt gräddfil Till servering -
Färsk dill Till servering -

Tillaga så här:

Börja med att göra pizzadegen eller, om detta ej är möjligt, köp en färdig deg. Värm samtidigt  ugnen till 220°C.

Degen görs genom att du placerar olivolja, de två olika mjölen, jäst samt 2,5 dl vatten i en hushållsassistent. Du låter denna arbeta tills en deg bildats. Denna degen vecklar du ut på en lätt mjölad yta och knådar i ca 5 min eller tills den är mjuk och elastisk. Därefter placerar du den i en stor, oljad bunke som du täcker över och låter stå på en varm plats i ca 45 minuter eller tills den dubblats i storlek.

När detta är klart pressar du din knytnäve mot degens mitt och knådar i runt en halv minut eller tills degen mjuknar. Sedan delar du upp den i två lika delar och rullar ut dessa i två cirklar på runt 25 cm.

Du placerar dessa färdiga pizzadegs-baser på färdiga brickor. Pensla med olja. Toppa detta med ost, lax, lök och kapris. Baka pizzorna i ca 15 minuter eller till osten har smält och bottnen är krispig.

När pizzorna är gräddade serverar du dem med lätt gräddfil och dill. Smaklig måltid!