Unna dig och dina vänner en smakrik måltid med varmrökt lax och sparrissallad tillsammans med en parmesankräm. Gott och enkelt men som imponerar både till vardag som fest.

Varmrökt lax med sparris och parmesankräm

 

Detta behöver du:
(4 portioner)

Varmrökt lax kryddad 800 gram
Riven vitlök 1 klyfta
Pinjenötter 3 msk
Sherryvinäger 1 msk
Japansk soja 1 msk
Smör 50 g
Parmesan 1 dl
Sparris 2 buntar
Gräslök 1 bunte
Basilikablad 1 näve
Grekisk yoghurt 3 dl

 

Tillaga så här:

1. Bryn smör och blanda samman med soja och finriven vitlök. Ställ sedan blandningen åt sidan.

 

2. Mixa 1dl turkisk yoghurt med gräslök och basilikablad tills såsen är helt slät och grön. Blanda resterande yoghurt med riven parmesan samt smaka av med salt.

 

3. Värm fyra portionsbitar med varmrökt lax. Vårt sortiment har flera olika smaker som du kan välja mellan i butiken.

 

4. Värm sparrisen genom att steka eller grilla den 2-3 minuter. Häll sparrisen på ett fat och häll sedan över den brynta smörblandningen över. Du kan strössla med rostade sesamfrön eller pinjenötter.

Dags att servera den varmrökta laxen med basilika och pramesankrämen, sparrissalladen samt förslagsvis nykokt färskpotatis.  

 

 

Unna dig och dina vänner en smakrik måltid med varmrökt lax och sparrissallad tillsammans med en parmesankräm. Gott och enkelt men som imponerar både till vardag som fest.