Varmrökt lax är något inget julbord klarar sig utan. Med senapsmajonnästen får den en extra touch av jul som gör rätten till ett värdigt alternativ för alla julbord!

Detta behöver du:
(8 portioner)

Varmrökt lax - 500 g
Senap Skånsk 4 msk
Äppelcidervinäger - 2 msk
Rapsolja Neutral 5 dl
Äggula - 2 st
Apelsin - 2 st
Timjan Torkad 2 tsk
Salt - -
Peppar - -

Tillaga så här:

  1. Riv apelsinskalen.
  2. Blanda senap med äggulorna, de rivna apelsinskalen, timjan samt äppelcidervinägern.
  3. Häll långsamt i rapsoljan samtidigt som du vispar intensivt så att blandningen tjocknar. Tillsätt salt och peppar efter behag.
  4. Servera till julbordet tillsammans med den varmrökta laxen.
  5. Smaklig måltid!