En varnrökt lax med en god sås tillsammans med potatis och grönsaker. Fräscht, nyttigt och så gott.
 

Kallrökt lax med sparrisRecept & beskrivning

1. Värm upp ugnen till 200 grader. Lägg in laxen och värm den ca 10 minuter.

2. Blanda creme fraiche, grädde och dijonsenap tillsammans med mejram.

3. Häll röran över laxen och värm ytterliggare 15 minuter.

4. Koka potatisen under tiden i ca 20 minute, behåll skalet på.

5. Skär upp grönsakerna, morötter, sparris och bondbönor woka allt i olja tills grönsakerna har blivit lite mjuka och krispiga.

 

 


 

Recept - för en lyckad måltid -  för 4 personer
Ca 1,2 Kg varmrökt lax från Vägga Rökeri

5 dl créme fraiche

2 msk dijonsenap

2 dl vispgrädde

2 msk mejram

1 st citron

2 msk citronpeppar
 

 Som tillbehör rekommenderas

12 st bondbönor

2 st morötter

12 st sparrisar

12 st Små fina potatisar