Njut av en av pastavärldens mer sällsynta varianter, kallad Gemelli, som självklart passar utmärkt till lax. Med lite parmesan och vispgrädde får du en god rätt som dessutom är enkel att tillaga.

Detta behöver du:
(4 portioner)

Varmrökt lax Tunt skivad och hackad 500 gram
Pasta Gemelli - 250 gram
Gul lök Finhackad ~ 1-1,5 st. stora
Tomatconcassé (Skalad, urkärnad & skivad i strimlor) ~ 1-1,5 dl
Salladslök Skivad ~ 3-4 st.
Vitlök Hackad ~ 4 tsk
Fiskbuljong - 5 dl
Vispgrädde   ~ 7-8 dl
Smör Osaltat 4 tsk
Parmesan Fint riven 2 tsk
Färsk persilja Hackad 4 tsk
Basilika Strimlad 4 tsk
Svartpeppar Nymalen ~ 0,5 tsk
Salt - ~ 1 tsk

Tillaga så här:

Börja med att smälta smöret i en stor stekpanna over medelhög värme. Lägg till löken och stek under omrörning till denna mjuknat (ca 3 minuter). Lägg till tomatconcassén, salladslöken och stek tillsammans i 30 sekunder.

Låt det steka någon minut; lägg sedan till fiskbuljongen. Koka upp låt stå i ~ 5 min innan du tillsätter grädde, salt och peppar.

Under tiden kan du koka upp Gemellin i en kastrull saltat vatten tills du når al dente. Filtrera sedan bort vattnet med durkslag.

Lägg pastan i gräddsåsen och blanda resultatet. Lägg till osten, den varmrökta laxen och örterna. Rätten är nu redo för servering!