Är du sugen på varmrökt lax och vill göra något utöver det vanliga? Då kanske ett recept på utsökta sushirullar är något för dig.

Detta behöver du:
(4 portioner)

Japanskt sushiris Alternativt grötris 400g
Risvinsvinäger - 6 tsk
Nori (Torkat sjögräs) 6 plattor
Avocado Skalad, urkärnad & skivad 1 st
Gurka Skalad & skivad 1 st
Varmrökt lax Skuren i långa strimlor 250g
Wasabikräm -

2 tsk

Bambumatta Nödvändig för rullningen  

Tillaga så här:

  1. Börja med att låta risa stå i blöt i ca 4 timmar. Sedan kokar du upp det enligt paketets instruktioner. Var noga med att riset vid användande bör vara något torrt då vinäger kommer läggas till senare.
  2. Omedelbart efter riset är färdigt, mixa in 6 teskedar risvinsvinäger i det fortfarande varma riset. Sprid sedan ut det på en tallrik så det kallnar.
  3. När riset kallnat, placera en platta nori på bambumattan och pressa ett tunt lager kallnat ris på denna. Lämna minst ett utrymme på 1 cm vid toppen och botten av norin tomt för att underlätta förslutandet senare. Placera lite wasabikräm på riset.
  4. Skala och skiva gurkan och avocadon. Skär den varmrökta laxen i tunna strimlor. Placera sedan gurkan, avocadon och laxen på riset, ca 2-3 cm från norins botten.
  5. Vät toppen av norin något innan du med bambumattans hjälp rullar denna tight från botten mot toppen. Skär den i 8 bitar av samma storlek. Repetera sedan för resten av noriplattorna.
  6. Smaklig måltid!