En fantastiskt god maträtt gjord på varmrökt lax från Vägga Rökeri. Serveras gärna tillsammans med en grönsallad. Räkna med en portion lax per ark med smördeg. Passar även utmärkt som buffémat.

 

smordegsinbakad lax

 

Instruktioner:

Kavla ut smördeg på platsfolie så undviker du att den fastnar. Fräs vitlök och spenat, riv över med muskot samt salta och peppra. Placera en laxbit i varje smördegsark och toppa den med spenaten och vitlöken samt med en bit av chèvren. Du viker sedan ihop allt så det blir som ett paket. Pensla paketen med ett uppvispat ägg. Grädda rätten 
i ugnen i c:a 20 min på +200 °C.

 

Du behöver följande:

4 bitar varmrökt lax

4 ark smördeg

Riven muskot
2 skivor chèvre

1 ägg

2 hackade vitlöksklyftor

ca 200 g spenat