Gör din egen ravioli fylld med varmrökt lax och annat smaskigt innehåll. Servera sedan raviolin med gräddfil och dill för en utsökt middag eller lunch.

Detta behöver du:
(4 portioner)

Varmrökt lax Finhackad 200 gram
Won ton-plattor / wrappers Tinade, om frusna 24 st.
Schalottenlök Finhackad ~ 1 st. stor
Gräddfil För garnering ~ 1-1,5 dl
Ägg alt. vatten För pensling ~ 4 tsk
Färsk citronjuice   2 tsk
Smör Osaltat 2 tsk
Cream cheese Rumstemperatur 0,5-1 dl
Färsk dill Hackad 2 tsk
Färsk gräslök Hackad 3 tsk
Svartpeppar - -
Salt - -

Tillaga så här:

Stek schalottenlöken i smör i en tjockare stekpanna på medelhög värme. Rör runt och stek till löken mjuknar innan du för över blandningen till skål och låter den svalna. Rör i laxen, cream cheesen, dillen, gräslöken, citronjuicen samt salt och pepparn. Rör runt den blivande fyllnignen tills allt är väl blandat och kyl, efter övertäckning, den i en timme eller tills den är kall.

Lägg en won ton-platta på ett lätt mjölat underlag; fyll en tesked med den kylda fyllningen och placera i mitten av plattan. Pensla sedan kanterna noga med äggvita eller vatten. Lägg därefter ytterligare en platta ovanpå och tryck för att försluta kanterna. Trimma av den överflödiga degen runt fyllningen med en vass kniv. Fortsätt göra ravioli av fyllningen och won ton-plattorna tills de tar slut. Lägg den färdiga raviolin på en torr kökshandduk och vänd dem med jämna mellanrum för att torka dem en aning.

Koka upp en gryta med saltat vatten och koka raviolin i denna i omgångar under ca 2 minuter, eller tills de flyter upp till ytan och är mjuka. Var noga med att inte låta vattnet koka för mycket när du lagt i raviolin. I takt med att raviolin blir klar för du över den till en torr kökshandduk eller hushållspapper för att torka dem och hålla dem varma. Lägg upp tre av dem på alla fyra tallrikarna. Häll det smälta smöret över dem och servera med gräddfil och dill.