Fräsch, somrig rätt med rökt lax och potatis som är både enkel och snabb att laga. Med en bas av rökt lax och potatis passar den utmärkt in som en del av midsommarens matbord.
 

Detta behöver du:
(4 portioner)

Rökt lax 400 gram
Fast potatis 600 gram
Purjolök 1 st.
Zucchini el. dyl. 1 st.
Dill 1 knippe
Citron 2 st.
Pepparrot, riven ca 4 msk
Creme Fraiche 2-3 dl
Ägg 5 st.
Salt & peppar  

Tillaga så här:

  • Börja med att tärna zucchinin och potatisen samt skiva purjolöken. Därefter steker du den tärnade potatisen på medelvärme tills du märker att den börjar mjukna. Då häller du på zucchinin och purjolöken, vartefter allt steks tillsammans i ca. 5 minuter. Sedan ska även den rökta laxen skivas till tärningar och stekas med potatisen, zucchinin och purjolöken under någon enstaka minut. Salta och peppra sedan efter behag.
  • Hacka dillen ganska grovt och häll den på den tillredda maten, men se till att spara några kvistar att dekorera maten med. Riv och strössla citronskal över.
  • Creme Fraichen ska blandas med kryddorna (det vill säga salt & peppar), pepparrot och den pressade citronsaften från en citron.
  • Skilj äggulorna från vitan och lägg dem i varsitt halvt äggskal (eller en dekorativ mindre kopp om du föredrar det). Äggvitorna kan sparas som ingrediens till annat då de inte används i detta receptet.
  • Servera nu den färdiglagade maten med pepparrotskräm, de sparade dillkvistarna, finskivad rödlök samt äggulan.