En härlig smörgås med varmrökt lax. Smakerna av laxen, potatissalladen och
brödet gör denna maträtten till en underbar smakupplevelse.

Varmrökt lax op smörgås med potatissallad
4 portioner
Tillagningstid: ca 10 minuter
Koktid: 10-12 minuter

 

För potatissallad:
500g potatis, 1 cm tärnade
50g majonnäs
50g crème fraîche
25 ml vispgrädde
½ msk hackad dill
1 äpple, riven
½ purjolök, fint skivad


För smörgåsen:
Salladblad
8 skivor smörat knaprig bröd
2 x Varmrökt lax filéer från Vägga Rökeri
2 msk finhackad selleri

 

Så här gör du:

Koka potatisen i 10-12 minuter eller tills de är mjuka, avlopp och låt svalna.

Samtidigt, blanda ihop majonnäs, crème fraîche, grädde och dill.

Blanda potatisen med äpple och purjolök och uppståndelse i majonnäs blandningen, rör om väl att belägga och krydda efter smak.

Placera en liten sallad på varje brödskivor, toppa med lite potatissallad. Placera rökt lax ovanpå och strö över hackad selleri och lite hackad dill till garnering.