Det finns många möjligheter om man önskar lax i sin soppa. Denna variant med kål, dill & kallrökt lax är både god och enkel att tillaga.

Detta behöver du:
(4 portioner)

Kallrökt lax Skivad, mängd efter önskemål 250 - 400 g
Vitkål - 300 - 350 g
Gul lök Medelstor 1 st
Dill - 1 kruka
Grönsaksbuljong - 1 l
Grädde - 3 dl
Smör - 2,5 msk
Salt - -
Peppar - -

Tillaga så här:

  1. Börja med att skära vitkålen i bitar och skiva den gula löken.
  2. Smält samtidigt smöret i en större kastrull. När matfettet fått färg fräser du vitkålen och löken långsamt på låg värme för att mjuka upp dem.
  3. Häll på buljongen och låt blandningen koka upp. Låt det därefter stå och koka runt 10 minuter.
  4. Håll på grädde låt det koka ytterligare cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar efter behag.
  5. Skiva dillen i små bitar och häll i soppan. Rör om och häll upp i tallrikar lämpade för soppa. Placera den skivade, kallrökta laxen i toppen. Du har stor valfrihet vad gäller önskad mängd.
  6. Servera gärna med någon typ av bröd till. Smaklig måltid!